Jul
17
2016

Nästan klart nu!

Nu är vi snart dit vi ville med vårt hus. Det var ett tag sedan vi började projektet inomhus med nytt golv i halva huset och nytt kök.Vi ville också ha en ny garageport och ny, öppnare framsida på uterummet. Och nu är det klart! Vi har efter många om och men utfört de stora sakerna vi planerade för att göra om huset.

Här några ”före – efter”-bilder:

Så här såg det ut när vi tittade på huset innan köpet.

åstorp 004 - kopia

Med nytt tak, ny garageport, öppnare front på uterummet och ljusare färger runt fönstren ser det ut så här:

20151018_155310 - kopiaUterummet har förnyats från en framsida med två ganska stora fönster och en bred altandörr till skjutbara glaspartier som minskar gränsen mellan uterum och uteplats. Uterummet blir mer ”nästan ute”.

åstorp 005 - kopia    20150601_212118 - kopia

På garagegaveln fanns en gammal garageport och en helt onödig entrédörr som ledde in i garaget, som lurade folk att knacka på där istället för att gå till entrén på långsidan. Ny bredare garageport. Plastfasaden på framsidan ersattes med puts.åstorp 007 - kopia  20151018_155252 - kopia

Inomhus har vi lagt nytt golv i närapå halva huset. Någon gång – vi tror att det var i början av 1980-talet – har ett par väggar tagits ner. Genom att riva väggarna till rummet till höger om entrén öppnades huset upp och korridorerna förbi det rummet försvann. I det nya öppna allrummet lade man ett tunt laminatgolv ovanpå den befintliga parketten för att täcka spåren efter de borttagna väggarna. I taket spikades ett nytt innertak på det befintliga av samma anledning.

Vi ville ha ett nytt golv i allrummet och köket i samma nivå som de kvarvarande ursprungliga golven. Vi hade tänkt oss en bra enstavig ekparkett. men så kom en granne och visade ett prov på bambugolv. Det såg riktigt intressant ut! Snyggt och väldigt starkt och tåligt. Och det var inte särskilt dyrt heller. Så det blev bambu istället för ek. Och det blev bra. Ett snyggt och tåligt golv av levande material – inte stumt som ett laminatgolv.

20151026_170420 - kopia

Köket blev så här. Före och efter. Det gamla var inte så illa med riktiga träluckor, men det var slitna skåpstommar med hyllor som hängde på tre kvart i en del skåp. Det hade varit med i trettio år. Det nya är ett IKEA-kök, där vi fyllt på med granitskiva från Clayhill och vitvaror från Electrolux med induktionshäll och ugn med ånga. Bättre planerat än det förra. Och nu är det nästan färdigt. En krönlist ska till i underkant på överskåpen. Också ska vi byta ut det vita kyl-frysskåpet mot ett med rostfri front för att passa in.

 vår13 011 kopia     20151026_164923 - kopia      20151026_164526 - kopia  Hoppas att även det här köket ska kunna hålla lika länge som det förra.

Nästa steg – vet inte om det ska bli garaget. Där är frågan: Ska jag behålla indelningen i garage och hobbyrum som ligger precis innanför? Eller ska jag riva väggen emellan och göra garaget lite större? Jag förlorar hobbyrummet, men vinner ett lite större garage.

Eller nästa steg ska kanske bli lite förnyelse på tomten. Stenläggning på garageinfarten och resten av framsidan av tomten inklusive nya gångar till entrén skulle ge ett lyft..

Men viktigast är nog nytt tak på sidobyggnaden, där garaget finns och på uterummet. Det borde nog gå före övriga planer. Så småningom.

 

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu