Maj
31
2021

Mindre rumsrena Sverigedemokrater

Johan Ohlin företräder Sverigedemokraterna och är Hörby kommuns ordförande i Kommunfullmäktige, även ordförande i kommunens överförmyndarnämnd. Han reagerade under våren på en lärares undervisning, då Ohlins dotter hade distansundervisning hemma. Läraren beskrev Trump-anhängarnas stormning av Kapitolium i Washington i januari som ett försök till statskupp. Sverigedemokraten reagerade på det, hörde av sig till läraren och ifrågasatte detta. Ohlin tyckte att det var politisk indoktrinering att säga så. Kan man tycka som Ohlin om man hävdar demokratiska ideal?

Sverigedemokraternas gruppledare i Ängelholm heter Patrik Ohlsson. Han skriver på Twitter och hamnar emellanåt i blåsväder. Nu senast skrev han ”Jag förstår varför muslimer gillar får så mycket. Det är enda gången de vågar sätta på något utan slöja.” Han blev tvungen att radera inlägget efter någon timme, men det hann läsas av många. Sverigedemokraternas internutredning lät sig nöja med det. 2015 twittrade han om den treårige pojken som låg död i vattenbrynet på en blid som spreds över världen. Patrik Ohlson funderade där över vilken roll hans pappas önskan om gratis tandvård i västvärlden hade spelat för sonens död.

En före detta SD-representant heter Nenne Dosic i Varberg. Det framkom i våras att Dosic i mail till en journalist hade beskrivit en fotbollsspelare från Elfenbenskusten med ”Han påminner om det som jag bajsade ut i morse, det har exakt samma färg.” Han sade sig efteråt stå för vad han skrivit. I samband med detta har det kommit fram att han har skrivit mail till flera andra med liknande rasistiska kommentarer. Eftersom han inte gjort avbön från det han skrev har han fått lämna SD.

Jörgen Fogelklou heter en av SD:s främste företrädare. Han är kommunalråd för Sverigedemokraterna i Göteborg. Det har nu klarlagts att Fogelklou och ingen annan ligger bakom ett Flashback-konto med namnet ”Afghan” som tidigare har uttryckt grov rasism och antisemitism. Det här har Jörgen Fogelklou skrivit:

  • ”juden är roten till allt ont…men självfallet skall vi bekämpa all form av ondska i vårt eget land, så som [n-ordet], kamelfösaren, pedofildyrkare och andra våldsmän.”
  • ”jag skulle gladeligen deportera varenda jävla svartskalle i dag! Sieg Heil!”
  • ”Det mest logiska vore naturligtvis att ta till vapen. Ett snabbt, billigt och effektivt sätt att bli kvitt problemet en gång för alla. Tyvärr är inte alla redo för en sådan drastisk metod.”
  • [N-ordet] i Kongo våldtar allt som rör sig. Kvinnor gruppvåldtas tills de går sönder eller så våldtas de med vedträn och machetes. Kannibalism är vanligt.” (Nyamko Sabuni och hennes familj kommer från Kongo)

Jörgen Fogelklou har många goda kontakter i SD. Han och Jimmy Åkesson är sedan många år goda vänner.  Men jag vet inte om Fogelklou fortfarande är sverigedemokrat. Det lär pågå en utredning.

Det kommer fram sådana här saker, med mer eller mindre flagranta vurpor från företrädare för Sverigedemokraterna. Inte från partistyrelsen eller från riksdagsgruppen, men från kommunala SD-företrädare runt om i landet.

Sverigedemokrater som de här brukar få tillfälle att ångra sig och göra avbön och sedan få OK av partiet. Men de som gör avbön – hur djup är deras ånger? Ändrar de verkligen sina åsikter? De tvingas bara inse att man inte kan uttrycka sig hur som helst offentligt, men rasismen, högerpopulismen och främlingsfientligheten finns rimligtvis kvar i alla fall.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu