Nov
09
2013

Ett halvår i Skåne

Vi har hunnit avverka ett drygt halvår i  vår nya situation i nordvästra Skåne. Det är såklart en omställning att komma från ett sammanhang och in i ett nytt.  Ny bostadsort, nytt boende,nytt jobb med nya arbetskamrater, nya rutiner och vanor. En ganska total omställning. Men för min del har det gått mycket bra att börja på nytt i Åstorp och Helsingborg, tycker jag.

För ungefär ett år sedan åkte vi från Stockholm till Helsingborg för att titta på arbetsplatsen och ta oss en första titt på trakterna omkring staden för att se var vi skulle koncentrera vårt sökande av bostad om vi skulle besluta oss för flytt. Vi åkte e-fyran söderut en tungt grå och regning novemberdag. Det regnade och regnade. Hela vägen söderut, förbi Norrköping och Linköping regnade det. Och molnen hängde låga och tunga över oss på vår väg. Det fortsatte på samma sätt när vi passerade Jönköping. Och ner genom Småland fortsatte regnet. Det var ett kompakt regnväder. Men det började ljusna en aning när vi körde över gränsen till Skåne. Det regnade fortfarande och var mörkt över oss. Men framför oss, i vägens riktning mot Helsingborg ljusnade det mer och mer. Snart såg vi kanten på ovädret och bortom det lyste solen från klar himmel! Det var dit, där det var ljust, som vi skulle!

Det var redan eftermiddag när vi nådde Helsingborg. Men känslan var påtaglig, att komma ur det tunga, mörka, ihållande regnvädret, till Helsingborg med omnejd där vi möttes av blå himmel och solsken, så länge det varade en eftermiddag i slutet av november. Det var som om bygden ville visa sig för oss från sin allra bästa sida den här dagen. Och säkert fanns den här upplevelsen med som en liten bidragande faktor när vi senare funderade vidare och beslöt oss för att flytta.

Jag tycker att den del av Skåne som vi har hunnit lära känna till en del under det här halvåret, har fortsatt att visa sig från den goda sidan. Vi har tittat oss omkring i Helsingborg och sett att det är en vacker och intressant stad, som man inte kommer att tröttna på i första taget. Och det är roligt med närheten till Helsingör. Bara en kvarts resa över sundet, så är man där, i Danmark.

Det nästan överallt öppna landskapet med stora åkrar och ängar är vackert.  Vacker är också skogen på Söderåsen som vi bor intill. Skog med bok och med gran. Och med vägar och stigar för både korta och långa promenader.

Att vi hittade ett bra hus med bra läge som vi bit för bit ska göra i ordning, har jag redan skrivit om en del, men det bidrar naturligtvis i hög grad till den positiva upplevelsen det här första halvåret.

Efter ett halvår börjar jag bli varm i kläderna på jobbet. Det har sina sidor att vara med i en ny och ganska stor organisation som ska hitta bästa möjliga sätt att fungera. Ibland var det stressigt och stökigt under sommaren, men det har i stort sett gått väldigt bra. Mycket tack vare alla kompetenta, duktiga och trevliga kolleger som jag nu har på min nya arbetsplats.

Så jag är nog ganska nöjd med livet här, efter ett halvår i allt det nya.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu